Career Coaches

Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding is een vorm van coaching voor mensen die zich niet goed voelen in hun job of die niet goed weten welk werk bij hen past. Ben jij zo iemand? Heb jij twijfels en vragen over je carrièrepad of je beroepskeuze? Wil jij weten welk werk echt bij je past? Doe de test op de website van VDAB om te ontdekken of loopbaanbegeleiding iets voor jou is.

Wat is loopbaanbegeleiding precies?

Loopbaanbegeleiders ondersteunen jou bij het maken van carrièrebeslissingen. Op maat van jouw noden en wensen stel je samen met je loopbaanbegeleider een persoonlijk ontwikkelingsplan op. Dit plan vormt de basis van de coaching. Stap voor stap versterkt dit plan jouw positie op de arbeidsmarkt. Zo bereik jij je carrièredoel!

Resultaat van de coaching? Jij hebt een duidelijker beeld van jouw professionele toekomst. Je weet welke richting je uit wil. Je gaat voluit voor een job waar je wel plezier aan beleeft en voldoening van krijgt. Je vindt een aangename balans tussen werk en privé. Je laat je talenten voor 100% renderen!

Heb ik recht op loopbaanbegeleiding?

Je hebt recht op loopbaanbegeleiding als je:

  1. Op dit moment voltijds of deeltijds werkt als werknemer of als zelfstandige.
  2. In de afgelopen twee jaar minstens een jaar aan de slag was.
  3. In Vlaanderen of in Brussel woont.
  4. In de voorbije zes jaar nog geen loopbaanbegeleiding volgde.

Waar volg ik loopbaanbegeleiding?

NHBO Werkt nauw samen met een aantal ervaren loopbaanbegeleiders en loopbaancentra. Allen uiterst zorgvuldig geselecteerd. We werken nl enkel samen met ervaren coaches die hun begeleiding perfect afstemmen op jouw persoonlijk profiel, op je individuele noden en je wensen. Ze reiken ideeën en tips aan waar je actief mee aan de slag gaat. Ze raden opleidingen aan die jou meteen vooruit helpen. Ze vertalen jouw dromen in concrete plannen. Kortom: ze geven jouw professionele toekomst vorm!

Al onze partners zijn erkend in het kader van loopbaanbegeleiding. Dit betekent dat je er kan betalen met loopbaancheques van de Vlaamse overheid. Via die cheques betaal je zelf maar een klein deel van de begeleiding. De overheid sponsort de rest!

Hoe kom ik aan loopbaancheques?

Je bestelt loopbaancheques via de website van VDAB of via het nummer 0800 30 700. Je kan kiezen voor vier of acht uur loopbaanbegeleiding. Wil je vier uur coaching? Bestel dan één cheque van vier uur. Wil je liever acht uur coaching? Bestel dan eerst één loopbaancheque, volg vier uur coaching en bestel daarna pas de tweede cheque. Elke cheque kost 550 euro. Jij betaalt maar 40 euro. De overheid betaalt de rest. Dat is dus een korting van maar liefst 510 euro!

Onze partners:

NHBO werkt nauw samen met een aantal loopbaanbegeleiders. Allen hebben zij de nodige expertise en ervaring opgebouwd. Bovendien zijn ze ook erkend door VDAB waardoor je gebruik kan maken van loopbaancheques.

Hieronder vind je alvast het overzicht van onze vaste partners:

Share This Article If You Liked It :)