Contact
 • Jouw gegevens
 • Stel je vraag
 • Ontvang je antwoord

Jouw gegevens

Vul alsjeblieft je gegevens in, of log in met je account.


Dit is geen e-mail.

Bedoelde je: ? ×


 • Nederlands
 • |
 • Français
 • |
 • English

Veelgestelde vragen


Algemeen
NHBO is een succesvolle onderwijsinstelling in beroepsgerichte cursussen en opleidingen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Bij ons volg je praktijkgerichte beroepsopleidingen van de hoogste kwaliteit. Onze opleidingen zijn op MBO+ werk- en denkniveau en leiden tot een kwaliteitsdiploma van NHBO. Bovendien studeer je altijd tegen de beste prijs!
 • Praktijkgerichte beroepsopleidingen
 • Korte opleidingsduur
 • Erkende kwaliteit
 • Voordelige all-in prijzen
 • Geen vooropleiding nodig
 • Professionele begeleiding van docent
 • Persoonlijke klantenservice
 • Hoogste klanttevredenheid van Nederland
 • Examen elke werkdag mogelijk
 • Volwassenenonderwijs voor iedereen
 • Online studeren via de eCampus
 • Studiemateriaal online én op papier
 • Meer dan 350 opleidingen
NHBO is in het bezit van het ISO 9001:2015 certificaat. Jaarlijks wordt onze onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditoren. Zij beoordelen of de kwaliteit van de opleidingen, het didactisch materiaal, de studiebegeleiding en de processen binnen de organisatie voldoen aan de Nederlandse standaard. Een ISO 9001:2015 certificering is jouw garantie voor een opleiding van topkwaliteit. NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook onze docenten zijn allemaal ingeschreven in dit register. Opleidingen die ingeschreven staan in het CRKBO-register zijn vrijgesteld van btw en daarom extra voordelig. NHBO is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de branchevereniging voor onderwijs-, opleidings- en trainingsaanbieders. Dat betekent dat Ondernemersschool de gedragscode onderschrijft en aan de doelstellingen, regels en normen en waarden van deze branchevereniging voldoet. Zo is de kwaliteit en professionaliteit van de onderwijsinstelling gewaarborgd.
De opleidingen van NHBO zijn van topkwaliteit, voldoen aan de strengste vereisten, én zijn zeer voordelig! Dat komt omdat wij geen dure reclamecampagnes op televisie en radio uitzenden of “gratis” tablets uitdelen. Bovendien zijn we door onze schaalgrootte, een internationale opleidingsinstelling, in staat om zeer voordelig lesmateriaal beschikbaar te stellen aan onze studenten.
Dat kan! Voor elk van onze opleidingen is een gratis proefhoofdstuk beschikbaar. Zo krijg je een goed beeld van de inhoud van de opleiding, en weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Wil je graag de gehele opleiding inkijken? Kom dan bij ons langs, en kijk volledig vrijblijvend het studiemateriaal in. Ons kantoor in Breda (Marksingel 2A) is geopend van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. NHBO Rotterdam is op donderdag geopend.
Nee. Vrijwel alle opleidingen van NHBO zijn voor iedereen toegankelijk, zodat je zonder voorkennis of vooropleiding kunt starten. Wanneer je een opleiding voor gevorderden kiest, is natuurlijk wel voorkennis vereist. Je vindt deze informatie terug op de cursuspagina's.
NHBO biedt klassikaal onderwijs voor volwassenen. NHBO Thuisstudie, ook wel Ondernemersschool, biedt thuisstudies. Bij onze beroepsgerichte cursussen en opleidingen ligt de nadruk op de praktijk.
Bij NHBO volg je een opleiding op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in een (vrij) beroep. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO niveau 4 of MBO+. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.
Iedereen is welkom. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Onze thuisstudies worden speciaal voor jou gedrukt en in een nette map per post naar je verstuurd. Op die manier kun jij in je studie aantekeningen maken. Je krijgt ook digitale toegang tot je studie. Zo kun je altijd en overal aan je opleiding werken. Ook bij de klassikale opleidingen ontvang je schriftelijk theoriemateriaal. Dit ontvang je tijdens de eerste les.
Je kunt een thuisstudie ook volgen vanuit het buitenland. De opleiding ontvang je digitaal en op papier. Verzending naar een adres in Nederland, België of Frankrijk is gratis. De verzendkosten naar een ander Europees land bedragen 25 euro, en naar een adres buiten Europa 50 euro.
Bij een thuisstudie profiteer je van één jaar begeleiding van een docent met praktijkervaring. Contact met jouw docent verloopt via de eCampus. Examen leg je normaal gesproken af op een van onze locaties. Mocht je een bezoek aan Nederland hiermee niet kunnen combineren of helemaal niet naar Nederland komen, dan kun je een examen op afstand aanvragen. Hierbij leg je het examen af per e-mail vanuit jouw locatie in het buitenland. Mocht je hiervoor kiezen, geef dit dan ruim van te voren aan. We dienen dit namelijk eerst voor te leggen aan de docent en je dan een plagiaatovereenkomst te laten ondertekenen. Examen afleggen is overigens niet verplicht.
Vanuit de alfabetische overzichtspagina klik je gemakkelijk door naar de cursuspagina van jouw favoriete opleiding. Hier vind je informatie zoals de inhoud van de opleiding, de duur en de prijs.
Ja, je kan onze lokalen huren via School te Huur. Je kan er alle lokalen bekijken en direct boeken.
Klassikaal studeren
Leuk dat je een klassikale opleiding aan NHBO wilt volgen! De lessen zijn zowel praktijk- als theoriegericht. Meestal duurt een college 4 uur. Voorafgaand aan de colleges bestudeer je thuis alvast de theorie. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van een inspirerende docent, studeert samen met leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Bekijk het volledige overzicht van de ingeplande opleidingen. Ook op de cursuspagina van de opleiding waar jij interesse in hebt, vind je deze lesdata onderaan terug. De meeste opleidingen volg je ’s avonds op doordeweekse dagen, of overdag in het weekend.
Ons opleidingenrooster is altijd up-to-date. Wanneer we een nieuwe lessenreeks inplannen, zal dit direct online verschijnen.
Dat verschilt per opleiding. Wij bieden opleidingen aan door heel Nederland: Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht. Bekijk de locatiegegevens voor een overzicht van de opleidingen die bij jou in de buurt starten.
Om voldoende persoonlijke aandacht te garanderen, proberen we de groepen zo klein mogelijk te houden. Afhankelijk van de opleiding zal dit meestal liggen tussen de zes en twaalf studenten.
Voor sommige opleidingen is eigen materiaal nodig. Dit vind je terug op de desbetreffende cursuspagina. Eigen materiaal aankopen heeft zijn voordelen: je bent bij schoonheidsopleidingen zeker van een optimale hygiëne en kunt thuis oefenen. Bovendien is het een goede investering voor je activiteiten na je opleiding. Voor een deel van de schoonheidsopleidingen werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld. Dit pakket kun je bestellen bij Beauty Blue. Je geniet daarbij van groothandelsprijzen. Het staat je echter vrij om jouw materialen bij een winkel naar keuze aan te schaffen.
Ongeveer twee weken voordat jouw eerste les start, sturen we je nog een herinnering. In deze e-mail staat allerlei praktische informatie, zoals de locatie, het rooster van je lesdagen en eventuele materialen of kleding die je mee moet nemen.
De syllabus krijg je uitgedeeld tijdens de eerste les. Het blijft jouw eigendom, zodat je er thuis in kunt oefenen. Tijdens de laatste les zullen op het examen ook vragen worden gesteld over deze theorie.
Thuisstudies
Je ontvangt het studiemateriaal in een nette lesmap én digitaal. Hiermee ga je thuis zelf aan de slag, op je eigen tempo. Onze studenten doen zo’n 3 tot 6 maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op 4 tot 6 uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen.
 
Je hebt een jaar lang toegang tot de eCampus met begeleiding van jouw persoonlijke docent. Hier kun je terecht met vragen over de lesstof en oefeningen, en voor eventuele aanvullende informatie. Heb je langer nodig voor je opleiding? Dan betaal je 99 euro voor een jaar extra begeleiding van jouw docent.
Na jouw online inschrijving en betaling ontvang je binnen een week het studiemateriaal, op het door jou opgegeven verzendadres. Je krijgt al in één werkdag digitaal toegang tot jouw opleiding.
Je vindt de verzendstatus via jouw studentenprofiel. Log hier in met dezelfde inloggegevens als bij jouw inschrijving. Ga naar de tab 'opleidingen' en selecteer jouw cursus. Hier vind je de verzendstatus. Wanneer jouw pakket klaar is gemaakt voor verzending, verschijnt hier de Track&Trace code. Klik op de tracking-code om de huidige status te bekijken.
Via de eCampus communiceer je met je docent. Deze reageert altijd binnen 48 uur, waardoor je verzekerd bent van een vlot studietraject.
Het pakket dat je krijgt thuisgestuurd, bevat alles wat je nodig hebt om te slagen voor het examen. Hierin vind je het complete cursusmateriaal, en je krijgt bij inschrijving toegang tot onze eCampus. Bij enkele opleidingen is het nodig zelf nog materiaal aan te schaffen. Dit lees je dan op de pagina van jouw opleiding bij 'benodigde materialen'.
 
Mocht je tijdens jouw opleiding de praktijk willen oefenen, dan komt de aanschaf van de benodigde materialen voor eigen rekening.
Examen & Diploma
Je legt tijdens de laatste les examen af. Dit bestaat uit zowel een praktijkopdracht zoals je die in de lessen hebt geleerd en een theoretische test. Hierin word je getoetst op jouw theoretische kennis uit de syllabus die bij de opleiding hoort.
Wanneer jij er klaar voor bent om jouw examen af te leggen, ga je naar jouw studentenprofiel of de eCampus, om het examen in te plannen. Houd hier ook je aanvraag in de gaten, om te zien of deze door ons is goedgekeurd. Je kunt elke werkdag examen afleggen in Breda (ma t/m vr) en op donderdagen ook in Rotterdam. De exacte tijden vind je altijd terug op jouw eCampus.
 
Examen afleggen is gratis. Let er wel op dat je betaling (in termijnen) volledig dient te zijn voldaan. Je kunt jouw ingeplande examen uiterlijk 1 werkdag van tevoren kosteloos annuleren. Je hebt maar liefst 5 jaar om jouw examen af te leggen. Een (her)examen is in het lesgeld inbegrepen.
Het is niet verplicht om een examen af te leggen. Uiteraard ontvang je dan geen diploma.
Wanneer de docent jouw examen heeft nagekeken, ontvang je de uitslag per e-mail. Ook vind je de uitslag terug op de eCampus.
Met een diploma van NHBO kan je aan de slag in commerciële beroepen. Een commercieel beroep is een beroepsactiviteit waarvoor de bevoegde overheid geen regels oplegt. Het beroep is vrij toegankelijk en iedereen kan het uitoefenen, met of zonder diploma. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schoonheidsspecialist, masseur, personal coach, fotograaf, medisch secretaresse etc.
Geslaagd? Gefeliciteerd! Je krijgt binnen twee weken jouw diploma en een begeleidende brief thuisgestuurd. Controleer voor de zekerheid even jouw adresgegevens in je profiel.
Inschrijven
Inschrijven gaat gemakkelijk en snel:
 • 1. Ga naar het online inschrijfformulier.
 • 2. Vul je gegevens in en selecteer de opleiding die je wilt volgen.
 • 3. Kies een betaalmethode (overschrijving, iDeal, MasterCard of Visa) en rond de inschrijving af.
Wanneer je betaling bij ons binnen is, krijg je binnen een werkdag een bevestiging van je inschrijving en van je betaling.
Je kunt elke opleiding in termijnen betalen. De termijnbedragen per cursus vind je terug op de desbetreffende cursuspagina. Meestal is het bedrag verdeeld over 5 maandelijkse termijnen. Je kunt voor termijnbetaling kiezen bij stap 3 van je inschrijving. Let op: er wordt een toeslag berekend van 8% over het lesgeld, en je dient te betalen met creditcard of via overboeking.
Als je jouw online inschrijving hebt voltooid en het bedrag is voldaan, verwerken wij jouw inschrijving. Je ontvangt dan binnen 1 werkdag een bevestiging en een bewijs van betaling.
Wanneer je een factuur wilt ontvangen, ontvangen wij graag per e-mail jouw naw-gegevens, de opleiding die je wilt volgen en de volledige bedrijfsgegevens inclusief btw-nummer. We zullen dan een factuur voor je opmaken.
Je ontvangt 10% vroegboekkorting wanneer je je uiterlijk 3 maanden voor aanvang van een klassikale opleiding inschrijft én betaalt. Gebruik hiervoor kortingscode 'vroegboek' op het inschrijfformulier. Wanneer je aan de voorwaarden voldoet, wordt de korting verrekend.
eCampus

Als student aan NHBO krijg je toegang tot de eCampus. Deze digitale leeromgeving zal je optimaal ondersteunen bij jouw studie. Via eCampus heb je contact met jouw persoonlijke docent. Ook vind je hier extra cursusmateriaal in de vorm van bijvoorbeeld oefeningen, interessante documenten, beeldmateriaal etc.

De eCampus vind je op Studentenplatform.com. Je logt in met jouw e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gebruikt bij jouw inschrijving.
Jouw studentenprofiel is iets anders dan de eCampus. Op je profiel vind je jouw persoonsgegevens en opleiding(en) terug. Je logt in op jouw profiel via het icoontje rechts bovenaan op deze website. Je gebruikt hierbij dezelfde gegevens als bij het inschrijven voor jouw opleiding: jouw e-mailadres en zelfgekozen wachtwoord.
Stage lopen
Stage lopen is bij onze opleidingen geen verplicht onderdeel van jouw opleiding. Het is dus geen voorwaarde om succesvol je diploma te behalen. Wil je wel graag stage lopen, om bijvoorbeeld de praktijk te oefenen, ervaring op te doen of om je cv te versterken, dan kan dat uiteraard. Je gaat dan zelf op zoek naar een stageplaats. Het aantal dagen en uren bepaal je in overleg met het bedrijf. Een stageplaats gevonden? Neem contact met ons op als je een stagecontract wenst te ontvangen. Let op: voor de opleiding Onderwijsassistent wordt ten zeerste aangeraden om een stage te lopen. Je dient namelijk een portfolio samen te stellen om je diploma te behalen.
Wij hebben geen adressenlijst met stageplaatsen of afspraken met bepaalde bedrijven. Je kunt zelf in jouw buurt op zoek gaan naar een stageplaats.
Leuk dat je een stageplaats hebt gevonden! Neem contact op als je een stagecontract wenst te ontvangen. Deze sturen we je digitaal toe. Je kunt het dan door jouw stagebedrijf laten ondertekenen.
Service & Contact
Nog vragen? Wij helpen je graag verder! Onze opleidingsconsulenten zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
Telefoon: 020 423 07 70
Contactformulier: Contactpagina
Chat: Linksonder op deze website
Voor advies, meer informatie of het inkijken van de cursussen kun je bij ons binnenlopen. NHBO Breda is iedere dag geopend van 9.00 - 17.00 uur. NHBO Rotterdam is op donderdag geopend. Loop gerust eens binnen voor een gesprek met een van onze opleidingsadviseurs.
Ben je ingeschreven voor een klassikale cursus en komen de lesdata je uiteindelijk toch niet uit? Ben je ziek geworden? Geen probleem! We zorgen ervoor dat je jouw cursus altijd kan uitstellen naar een latere datum.
 
Je kan je gedurende één jaar na de startdatum van je cursus inschrijven voor dezelfde opleiding, als er nog vrije plaatsen beschikbaar zijn.

Ben je ingeschreven voor een opleiding aan NHBO en kan je je om welke reden dan ook niet verplaatsen naar je leslocatie? Geen probleem! Op alle locaties worden op regelmatige basis exact dezelfde cursussen georganiseerd. Je krijgt overal les van dezelfde docenten, met hetzelfde lesmateriaal en lessenplan. Je kan de lesdagen van je cursus dus ook opsplitsen over verschillende leslocaties, wanneer het lesrooster dit toelaat.

Neem contact op met onze opleidingsconsulenten en bespreek wat er voor jou mogelijk is.

Ben je ingeschreven voor een klassikale cursus en wil je die annuleren? Dat vinden we uiteraard erg jammer! Neem direct contact met ons op, zodat we de beste oplossing voor je kunnen vinden. We proberen in eerste instantie om je cursus uit te stellen of te verplaatsen. Je behoudt gedurende één jaar alle rechten. Verder kijken we of er misschien een andere opleiding is die bij je past. Mogelijk is er wel een ander vak dat je ook interesseert of stap je liever over naar een thuisstudie. Anders zijn onze annuleringsvoorwaarden van toepassing.

NHBO streeft in alles een optimale kwaliteit na, zowel voor onze studenten als onze docenten. Heb je desondanks een opmerking, reactie of klacht? Neem dan schriftelijk contact op. Wij behandelen jouw melding met zorg en geven dit desgewenst door aan jouw docent, een interne verantwoordelijke of de directie.

Klachten worden beantwoord binnen een termijn van 10 werkdagen, gerekend vanaf de datum van ontvangst. Wanneer de situatie om een langere verwerkingstijd vraagt, wordt je klacht beantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie, wanneer je een meer uitvoerig antwoord kan verwachten. Indien de klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost ontstaat een geschil dat vatbaar is voor de geschillenregeling van artikel 25 van de Algemene Voorwaarden.

Om een zo goed mogelijke kwaliteit na te streven, horen we aan het einde van je opleiding graag hoe jij de opleiding, de docent en onze service hebt ervaren. Je ontvangt daarvoor een evaluatieformulier. Jouw feedback gebruiken we om onze service en opleidingen nog beter te maken!

Share This Article If You Liked It :)