Opleiding

OPLEIDING

Creditmanagement

Wil jij...

 1. Alles leren over zaken zoals: rechtspersonen, debiteurenbeheer, kredieten, liquiditeit tot en met faillissement
 2. Leren hoe je facturen moet innen
 3. Creditwaardigheid kunnen bepalen
 4. Debiteurenrisico's kunnen beoordelen
 5. Werken op een debiteurenadministratie

Creditmanager, een beroep met toekomst!

Deurwaarder aan de deur? Dat wil jij voorkomen! Jij zorgt ervoor dat klanten hun factuur op tijd betalen en kent als creditmanager de wereld van betalen door en door.

Aan jou de taak om het geld van de openstaande facturen binnen te harken. Wil je precies weten wat je kunt doen als er niet betaald wordt? Je wil niet wachten totdat de boel uit de hand loopt dus kijk je of een klant kredietwaardig is. Jouw financiële analyse heeft direct invloed op de bedrijfsportemonnee, waardoor de omzet omhoog gaat en er genoeg in kas is om de rekeningen mee te betalen.

Word een echte speurneus met de juiste tone of voice en zorg dat financiële afspraken na worden gekomen. Jouw missie? Rekening graag!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  299.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

creditmanager, creditmanagement, kredietmanager, kredietmanagement, financiële administratie, financieel klantcontact, rechtspersonen, debiteurenbeheer, debiteurenadministratie, kredieten, liquiditeit, faillissement, incassobureau, factureren, facturen

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig (freelance) creditmanager
 • Creditmanager in loondienst
 • Werken op debiteurenadministratie

Vaardigheden en skills

 • Het innen van facturen
 • Kunnen beoordelen van debiteurenrisico's
 • Kredietwaardigheid kunnen bepalen
 • Het kunnen onderhouden van financieël klantcontact
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Rechtspersonen
 • Niet rechtspersonen
 • Debiteurenbeheer
 • Kredieten
 • Liquiditeit
 • Rechten
 • Analyse
 • Van openstaande rekening tot faillissement

creditmanager, creditmanagement, kredietmanager, kredietmanagement, financiële administratie, financieel klantcontact, rechtspersonen, debiteurenbeheer, debiteurenadministratie, kredieten, liquiditeit, faillissement, incassobureau, factureren, facturen

Onze docenten

Jon Kamphuis

Jon Kamphuis is onze docent Balanslezen en Creditmanagement. Vanaf 1989 heeft hij ervaring op gedaan als interim controller. Hij is sindsdien constant aan het werk geweest in ruim 35 zeer afwisselende opdrachten bij verenigingen, stichtingen, non-profit organisaties en grote N.V.'s of B.V. 's. Hij is een exepert in interim control, interim adviseur, auteur en docent in de bedrijfseconomische en bedrijfsadministratie vakken.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Creditmanagement

Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.
Is deze opleiding erkend?
De Ondernemersschool is in het bezit van het ISO 9001-certificaat. Jaarlijks wordt onze onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditoren. Zij beoordelen of de kwaliteit van de opleidingen, het didactisch materiaal, de studiebegeleiding en de processen binnen de organisatie voldoen aan de Nederlandse standaard. Een ISO-9001 certificering is jouw garantie voor een opleiding van topkwaliteit! De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook onze docenten zijn allemaal ingeschreven in dit register. Opleidingen die ingeschreven staan in het CRKBO-register zijn vrijgesteld van btw en daarom extra voordelig!
Kan ik de opleiding vooraf inkijken?
Dat kan! Voor elk van onze opleidingen is een gratis proefhoofdstuk beschikbaar. Zo krijg je een goed beeld van de inhoud van de opleiding, en weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Wil je graag de gehele opleiding inkijken? Kom dan bij ons langs, en kijk volledig vrijblijvend het studiemateriaal in. De locaties van onze kantoren zijn te vinden op onze website.
Heb ik een vooropleiding nodig?
Nee. Deze studie is voor iedereen toegankelijk, zodat je zonder voorkennis of vooropleiding kunt starten.

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Creditmanagement direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Creditmanagement.

creditmanager, creditmanagement, kredietmanager, kredietmanagement, financiële administratie, financieel klantcontact, rechtspersonen, debiteurenbeheer, debiteurenadministratie, kredieten, liquiditeit, faillissement, incassobureau, factureren, facturen

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor De Ondernemersschool

De Ondernemersschool is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 299.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan er voor kiezen om de opleiding in termijnen te betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 322.92 euro in plaats van 299.00 euro. Je bespaart dus 23.92 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige cursusgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling in termijnen per overschrijving, maar bent pas zeker van je plaats wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 020 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 58.23 -
 3. € 58.23 -
 4. € 58.23 -
 5. € 58.23 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Creditmanagement

InschrijvenContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

OSPay Conctact