Opleiding

OPLEIDING

HR-Manager

Wil jij...

 1. Een absolute meerwaarde worden voor jouw bedrijf
 2. Leren hoe je mensen rekruteert en motiveert
 3. Ontdekken hoe je een opleidingsplan uitwerkt en op welke manier je met competentiemodellen werkt
 4. Met verstand van zaken een efficiënt rekruteringsproces opzetten én uitvoeren
 5. Doorgroeien naar HR-adviseur

HR-manager, een beroep met toekomst!

Een HR-manager is een absolute meerwaarde binnen elk bedrijf. Met jouw sociale skills en efficiënt leiderschap draag je bij aan de motivatie van jouw medewerkers en stuur je hen in de richting die het bedrijf uitgaat.

In deze praktijkgerichte opleiding leer je mensen rekruteren en motiveren. Je ontdekt hoe je een opleidingsplan uitwerkt en op welke manier je met competentiemodellen werkt. Je leert, naast belangrijke managementvaardigheden, hoe je functioneringsgesprekken voert en mensen inschat. Daarnaast besteed je ruim aandacht aan crisismanagement, exitscenario’s en outplacement.

Met deze cursus ben je direct klaar voor het bedrijfsleven. Dankzij een efficiënt beleid stuw je jouw mensen naar een hoger niveau!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  12 lessen

  3 lesuren

  849.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata HR-Manager

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Breda28/08/202020/11/202010u00 - 13u00Vrij
Utrecht29/08/202021/11/202013u00 - 16u00Zat
Amsterdam01/09/202024/11/202018u00 - 21u00Din
Zwolle02/09/202025/11/202009u00 - 12u00Woe
Groningen02/09/202025/11/202018u00 - 21u00Woe
Rotterdam07/09/202030/11/202019u00 - 22u00Maa

PROGRAMMA

HR, HR-manager, human resource, human resource manager, personeel, personeelszaken, personeelsondersteuning, cursus HR-mananger

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • HR-manager binnen een bedrijf of organisatie
 • Zelfstandig HR-manager
 • Verantwoordelijke bij een Human Resource bureau
 • Doorgroeien naar HR-adviseur

Vaardigheden en skills

 • Met verstand van zaken een efficiënt rekruteringsproces opzetten én uitvoeren
 • Sollicitatie- en exitgesprekken? Jij handelt ze correct en professioneel af
 • De bestaande werknemers motiveren, zodat ze met een goed gevoel hun werkdag beginnen en afsluiten
 • De juiste persoon op de juiste plaats inschakelen
 • Een carrière als zelfstandig HR-manager heeft geen geheimen voor jou
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Hoe voer je een succesvol HR-beleid
 • Een vacaturetekst opstellen en verspreiden
 • Verschillende screeningstools toepassen (CV-screening, testen, ...)
 • Een selectiegesprek voorbereiden en analyseren
 • Professioneel interviewen en feedback geven
 • Functiebeschrijvingen opstellen en een functieclassificatie invoeren
 • Plannings-, functionerings- en evaluatiegesprekken voeren
 • Motiveren en coachen van medewerkers
 • Werken met competenties en competentiemodellen
 • Hoe stel je een persoonlijk ontwikkelingsplan op?
 • Ontwikkelingsgesprekken voeren
 • Verschillende vormen van learning & development
 • Omgaan met personeelsverloop
 • Een exitgesprek voeren

HR, HR-manager, human resource, human resource manager, personeel, personeelszaken, personeelsondersteuning, cursus HR-mananger

Onze docenten

Tessa van Son

Hoewel ik als puber dacht advocaat te willen worden, werd mij al snel duidelijk dat alle wetboeken niet aan mij waren besteed. Na een kennismaking met het HR-vak bleek dat een schot in de roos. Ik ging aan de slag bij een kleine organisatie met sterke groeiambitie en kon me daar focussen op recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. Zo werd ik Recruiter. De overeenkomst met mijn eerdere ambitie is dat je mensen helpt op een zakelijke manier. Wat me zo bevalt is dat je mensen kunt leren kennen en iets kan betekenen in iemand zijn/haar loopbaan. Hoewel je als Recruiter ook mensen moet afwijzen is het vak positief gedreven; mensen blij maken met een nieuwe baan of een nieuwe collega. Sinds 2006 heb ik ervaring opgedaan in verschillende (corporate) recruitment rollen binnen diverse sectoren. Het recruitment vak heeft veel facetten en de arbeidsmarkt is continu in verandering. Dat maakt het werk van Recruiter nooit saai! De lol de ik ervaar binnen het recruitmentvak en de lessen die ik heb geleerd in de praktijk neem ik graag mee in de lessen die ik verzorg voor NHBO. Wie weet tot binnenkort!

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus HR-Manager

Hoe werkt een klassikale opleiding?
Leuk dat je een klassikale opleiding wilt volgen! De lessen zijn zowel praktijk- als theoriegericht. Voorafgaand aan de colleges bestudeer je thuis alvast de theorie. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van een inspirerende docent, studeert samen met leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom in onze lessen. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Ik zie geen startdata. Wanneer beginnen de lessen?
Als er geen startdata zichtbaar zijn op de website, is deze opleiding niet opgenomen in de huidige planning. Twee keer per jaar maken we een nieuwe planning. Geef ons dus zeker aan in welke opleiding jij interesse hebt, dan kan het zijn dat we jouw opleiding naar keuze de volgende keer inplannen. We geven je uiteraard een seintje zodra de nieuwe planning rond is.
Welke vooropleiding heb ik nodig?
Je kunt met onze lessen meedoen zonder vooropleiding. We beginnen bij de basis, dus ook voorkennis binnen jouw branche is niet nodig. Wanneer je een opleiding voor gevorderden kiest, is het natuurlijk wel handig als je de basiskennis al in huis hebt.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding HR-Manager bestaat uit 12 lessen. Elke les duurt 3 uur en valt wekelijks op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding HR-Manager vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Voor deze opleiding hoef je geen extra materiaal aan te schaffen voor tijdens de lessen. Je moet enkel schrijfgerei en een cursusblok meenemen.

Praktijkervaring en stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via een stage. Zo ontdek je hoe het er in het werkveld aan toegaat, kun je direct je kennis toepassen en leer je mensen kennen uit het vak. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Tijdens de laatste les leg je een examen af. Dit bestaat uit een theorie examen waarin we jouw kennis toetsen en een praktijkopdracht zoals je tijdens de lessen hebt geoefend. Wanneer je minstens 60% scoort voor beide onderdelen, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma HR-Manager. Je bent direct inzetbaar op de arbeidsmarkt of je kunt als zelfstandige starten.

HR, HR-manager, human resource, human resource manager, personeel, personeelszaken, personeelsondersteuning, cursus HR-mananger

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 849.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Kortingen, subsidies en voordelen

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan er voor kiezen om de opleiding in termijnen te betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 916.92 euro in plaats van 849.00 euro. Je bespaart dus 67.92 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige cursusgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling in termijnen per overschrijving, maar bent pas zeker van je plaats wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 020 423 0770.

Betaalschema

 1. € 270.00 - Bij inschrijving
 2. € 161.73 - Startdatum van je opleiding
 3. € 161.73 - Startdatum van je opleiding + 1 maand
 4. € 161.73 - Startdatum van je opleiding + 2 maanden
 5. € 161.73 - Startdatum van je opleiding + 3 maanden
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

OSPay Conctact