Opleiding

OPLEIDING

Happinesscoach

Wil jij...

 1. Mensen helpen om weer een optimistische houding aan te nemen
 2. Jouw cliënten helpen bij hun functioneren door aandacht te besteden aan persoonlijke motivatie
 3. Weten hoe je als zelfstandige in deze werksector aan de slag gaat
 4. Ontdekken hoe je deze kennis kunt gebruiken om je verder te ontplooien in jouw toekomstige carrière
 5. Iets doen met jouw ambities om te starten als zelfstandig coach

Hapiness coach, een beroep met toekomst!

Ben jij iemand die anderen het liefst altijd vrolijk ziet? Schiet jij graag te hulp om een glimlach op het gezicht te toveren?

Als mens kennen we periodes van ups en soms hebben we een periode waarin het minder goed gaat. De happiness coach kan hulp bieden. Door inzichten en technieken kan de coach goed-gevoelhormonen in het lichaam opnieuw laten bruisen. Heb jij zin om als happiness coach aan de slag te gaan? Dan is deze cursus iets voor jou!

Als Happinesscoach begeleid of geef je trainingen aan individuen en groepen om zo hun functioneren (in een bedrijf of op school) te verbeteren. Je besteedt hierbij aandacht aan persoonlijke motivatie en motivatie van buitenaf. Wil jij mensen optimaal laten functioneren? Schrijf je dan in voor onze opleiding Happinesscoach. Je studeert op je eigen tempo en wordt begeleid door een ervaren Happinesscoach.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  269.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

happiness coach, hapinesscoach, gelukscoach, gelukstherapie, gelukstherapeut, geluksconsulent, persoonlijke motivatie, motivator, geluksbegeleider

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Aan de slag als zelfstandig coach
 • In loondienst mensen begeleiding gelukkiger te worden
 • Je laten inhuren als happinesscoach

Vaardigheden en skills

 • Individuen of groepen begeleiden en trainen
 • Kunnen coachen op gebieden zoals persoonlijke waarden, financiën, relaties etc. 
 • Voor jezelf kunnen beginnen als hapinesscoach
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is happiness?
 • De persoonlijkheid en de egoposities
 • Behoeften en waarden
 • Omgaan met stress
 • Onafhankelijke levenshouding: persoonlijk inzicht, leiderschap, management
 • Managen van crisis en achterstand
 • Omgang met geld
 • Relaties en communicatie
 • Spiritualiteit
 • Happinesscoach zijn

happiness coach, hapinesscoach, gelukscoach, gelukstherapie, gelukstherapeut, geluksconsulent, persoonlijke motivatie, motivator, geluksbegeleider

Onze docenten

Renée Merkestijn

Onze docent Renée Merkestijn neemt meer dan één cursus voor haar rekening aan onze school. Ze is de juiste persoon op de juiste plaats om jou om te scholen tot Hooggevoeligheidscoach of Happiness Coach. “Daarnaast doceer ik ook nog de cursus Kaartlezen met Lenormand”, vertelt Renée. “Die ervaring heb ik opgedaan in mijn eigen zaak Energiewerk & Healing”. En alsof dat niet genoeg is, kan Renée vanuit ervaring jou als beste aanleren hoe je een (auto)biografie moet schrijven. Kruip dus alvast in je pen!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Happinesscoach

Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.
Mag ik voor mezelf beginnen?
Ja, met ons diploma kun jij direct starten in loondienst of als zelfstandig ondernemer (zzp’er). Je dient je alleen nog in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Happinesscoach direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Happinesscoach.

happiness coach, hapinesscoach, gelukscoach, gelukstherapie, gelukstherapeut, geluksconsulent, persoonlijke motivatie, motivator, geluksbegeleider

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor De Ondernemersschool

De Ondernemersschool is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 269.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan er voor kiezen om de opleiding in termijnen te betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 290.52 euro in plaats van 269.00 euro. Je bespaart dus 21.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige cursusgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling in termijnen per overschrijving, maar bent pas zeker van je plaats wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 020 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 50.13 -
 3. € 50.13 -
 4. € 50.13 -
 5. € 50.13 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Happinesscoach

InschrijvenContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

OSPay Conctact