Opleiding

OPLEIDING

Kapper: knip- en stijltechnieken heren

Wil jij...

 1. Herenkapsels transformeren tot de hipste coupes
 2. De mooiste barbercuts kunnen bouwen, zoals: de pompadour, french crop, buzzcut en quiff
 3. Alles leren over knip- en scheer technieken, modelleren en natuurlijk dé kapsels die nu hot zijn
 4. Leren knippen, scheren, stylen voor elk type man
 5. Werken in een kapsalon of barbershop

Herenkapper, een beroep met toekomst!

Droom jij ervan herenkapsels te transformeren tot de hipste coupes? Wil je graag barbercuts bouwen zoals de pompadour, french crop, buzzcut en quiff? Maak dan nu je droom waar!

Tijdens de lessen leer je mannenkapsels tot in de puntjes stylen. Wanneer gebruik je pomade voor de afwerking? Waaruit bestaat je uitrusting? En hoe werk je met tools zoals de opscheerkam en styling razor? Daarnaast kom je ook te weten welk kapsel bij bijv. een driehoekig gezicht past én hoe je de perfecte slick look maakt. Na deze opleiding weet je het en zet je zó je eigen zaak op.

Leer alles over knip- en scheer technieken, modelleren, en natuurlijk dé kapsels van het moment!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  8 lessen

  4 lesuren

  1011.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Kapper: knip- en stijltechnieken heren

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Amsterdam28/08/202016/10/202018u00 - 22u00Vrij
Groningen01/09/202020/10/202018u00 - 22u00Din
Rotterdam06/09/202008/11/202010u00 - 14u00Zon
Breda14/09/202009/11/202018u00 - 22u00Maa
Eindhoven20/09/202008/11/202010u00 - 14u00Zon
Utrecht22/10/202010/12/202018u00 - 22u00Don
Amsterdam28/10/202016/12/202018u00 - 22u00Woe
Rotterdam09/11/202011/01/202118u00 - 22u00Maa
Zwolle22/03/202110/05/202118u30 - 22u30Maa
Arnhem21/04/202109/06/202118u00 - 22u00Woe

PROGRAMMA

cursus allround barbier opleiding barbier, opleiding mannenkapper, opleiding mannensnit, opleiding haartooi mannen, avondschool barbier, avondschool mannensnit, cursus barbier, cursus mannenkapper, praktijk barbier, praktijk mannenkapper, theorie kapper,

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig (thuis)kapper
 • Werken in een kapsalon of barbershop
 • Vrienden en familie een mooi kapsel aanmeten

Vaardigheden en skills

 • Gezichtsvormen, haarstructuur en haarsoorten kennen en onderscheiden
 • Weten hoe je huid en haar verzorgt
 • Je kunt knippen, scheren, stylen voor elk type man
 • Je barbertools en producten correct gebruiken
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Hanteren van kam en schaar
 • Werken met tondeuse
 • Gezichtsvormen, haarstructuur en haarsoorten
 • Klassieke herenkapsels
 • Knip- en scheertechnieken
 • Opknippen en opscheren
 • Faden van het haar
 • Leren van verschillende barbercuts

cursus allround barbier opleiding barbier, opleiding mannenkapper, opleiding mannensnit, opleiding haartooi mannen, avondschool barbier, avondschool mannensnit, cursus barbier, cursus mannenkapper, praktijk barbier, praktijk mannenkapper, theorie kapper,

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Kapper: knip- en stijltechnieken heren

Hoe werkt een klassikale opleiding?
Leuk dat je een klassikale opleiding aan NHBO wilt volgen! De lessen zijn zowel praktijk- als theoriegericht. Meestal duurt een college 4 uur. Voorafgaand aan de colleges bestudeer je thuis alvast de theorie. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van een inspirerende docent, studeert samen met leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Wordt de opleiding aangeboden bij mij in de buurt?
Onze opleidingen en workshops worden op verschillende locaties ingepland. De actuele planning met de daarbij horende steden, vind je op onze website. Staat jouw stad er niet bij? Stuur ons dan een bericht en we geven je een seintje zodra de opleiding op de locatie van jouw keuze wordt aangeboden.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom in onze lessen. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Wat is het niveau van de opleiding?
Bij NHBO volg je de klassikale opleiding op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO niveau 4 of MBO+. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.
Is de opleiding erkend?
NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook onze docenten zijn allemaal ingeschreven in dit register. Opleidingen die ingeschreven staan in het CRKBO-register zijn vrijgesteld van btw en daarom extra voordelig! NHBO is in het bezit van het ISO 9001:2015 certificaat. Jaarlijks wordt onze onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditoren. Zij beoordelen of de kwaliteit van de opleidingen, het didactisch materiaal, de studiebegeleiding en de processen binnen de organisatie voldoen aan de Nederlandse standaard. Een ISO 9001:2015 certificering is jouw garantie voor een opleiding van topkwaliteit!
Wat moet ik meenemen naar de lessen?
Ongeveer twee weken voordat jouw eerste les start, sturen we je nog een herinnering. In deze e-mail staat allerlei praktische informatie, zoals de locatie, het rooster van je lesdagen en eventuele materialen of kleding die je mee moet nemen.
Wanneer krijg ik het theoriemateriaal?
De theoriesyllabus krijg je uitgedeeld tijdens de eerste les. Het blijft jouw eigendom, zodat je er thuis in kunt oefenen. Tijdens de laatste les zullen op het examen ook vragen worden gesteld over deze theorie.
Wanneer is het examen?
Je legt tijdens de laatste les examen af. Dit bestaat uit zowel een praktijkopdracht zoals je die in de lessen hebt geleerd en een theoretische test. Hierin word je getoetst op jouw theoretische kennis uit de syllabus die bij de opleiding hoort.
Welke materialen heb ik nodig?
In de lessen werk je met jouw eigen praktijkmaterialen. Je leert er werken met de materialen van jouw keuze en kunt deze direct inzetten om thuis te oefenen. De praktijkmaterialen zitten niet bij ons lesgeld inbegrepen. Je bent vrij om je pakket te bestellen bij de leverancier van jouw keuze. Kijk ook eens op www.schoonheidshandel.com. Hier worden diverse pakketten van verschillende leveranciers aangeboden.
Ik zie geen startdata, wanneer beginnen de lessen?
Als er geen startdata zichtbaar zijn op de website, is deze opleiding niet opgenomen in de huidige planning. Twee keer per jaar maken we een nieuwe planning. Geef ons dus zeker aan in welke opleiding jij interesse hebt, dan kan het zijn dat we jouw opleiding naar keuze de volgende keer inplannen. We geven je uiteraard een seintje zodra de nieuwe planning rond is.
Moet ik een model meebrengen naar de lessen?
Ja, tijdens de lessen willen we zoveel mogelijk op echte mannen werken. De eerste lesdag zal je docent haarfijn uitleggen wanneer je een model mag meebrengen.
Welke vooropleiding heb ik nodig?
Je kunt met onze lessen meedoen zonder vooropleiding. We beginnen bij de basis, dus ook voorkennis binnen jouw branche is niet nodig. Wanneer je een opleiding voor gevorderden kiest, is het natuurlijk wel handig als je de basiskennis al in huis hebt.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Kapper: knip- en stijltechnieken heren bestaat uit 8 lessen. Elke les duurt 4 uur en valt wekelijks op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Kapper: knip- en stijltechnieken heren vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Tijdens de opleiding Kapper: knip- en stijltechnieken heren werk je met je eigen materialen en producten. Wat je zeker nodig hebt is het volgende: effileer- en knipschaarschaar, haardroger, haar- en stylingproducten, handdoek (3), kapmantel, knipkam (breed en smal), kniplap, oefenhoofd met baard, professioneel wegwerpscheermes, scheerzeep, scheerborstel, scheerkom, tondeuse, waterspuit. In samenwerking met onze docenten zijn er ook verschillende pakketten op maat samengesteld via beautyblue.nl. Naast producten en materialen breng je ook modellen mee naar de lessen.

Praktijkervaring en stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via een stage. Zo ontdek je hoe het er in het werkveld aan toegaat, kun je direct je kennis toepassen en leer je mensen kennen uit het vak. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Tijdens de laatste les leg je een examen af. Dit bestaat uit een theorie examen waarin we jouw kennis toetsen en een praktijkopdracht zoals je tijdens de lessen hebt geoefend. Wanneer je minstens 60% scoort voor beide onderdelen, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Kapper: knip- en stijltechnieken heren. Je bent direct inzetbaar op de arbeidsmarkt of je kunt als zelfstandige starten.

cursus allround barbier opleiding barbier, opleiding mannenkapper, opleiding mannensnit, opleiding haartooi mannen, avondschool barbier, avondschool mannensnit, cursus barbier, cursus mannenkapper, praktijk barbier, praktijk mannenkapper, theorie kapper,

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 1011.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Kortingen, subsidies en voordelen

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan er voor kiezen om de opleiding in termijnen te betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 1091.88 euro in plaats van 1011.00 euro. Je bespaart dus 80.88 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige cursusgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling in termijnen per overschrijving, maar bent pas zeker van je plaats wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 020 423 0770.

Betaalschema

 1. € 360.00 - Bij inschrijving
 2. € 243.96 - Startdatum van je opleiding
 3. € 243.96 - Startdatum van je opleiding + 1 maand
 4. € 243.96 - Startdatum van je opleiding + 2 maanden

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 2 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Barbier (Allround) bespaar je maar liefst € 146. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Barbier (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

cursus allround barbier opleiding barbier, opleiding mannenkapper, opleiding mannensnit, opleiding haartooi mannen, avondschool barbier, avondschool mannensnit, cursus barbier, cursus mannenkapper, praktijk barbier, praktijk mannenkapper, theorie kapper,

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Barbier (Allround)

cursus allround barbier opleiding barbier, opleiding mannenkapper, opleiding mannensnit, opleiding haartooi mannen, avondschool barbier, avondschool mannensnit, cursus barbier, cursus mannenkapper, praktijk barbier, praktijk mannenkapper, theorie kapper,

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig/ freelance barbier
 • Werken als barbier / herenkapper in loondienst
 • Je eigen barbershop starten

Info over deze allround opleiding

De barbershop als jouw werkterrein, klinkt goed? Als barbier tem jij de wilde manen, en trim en knip je op ambachtelijke wijze snor, baard en haar.

Een baard trimmen vereist een speciale expertise. Om de gewenste baardstijl te bereiken, ontdek je alles wat van jou een échte barbier maakt. Hoe voer je een hot towel shave uit en hoe bouw je de meest stijlvolle snorren en baarden? Je weet straks hoe je met tools zoals de baardschaar, opscheerkam en styling razor werkt en gaat barbercuts knippen zoals de pompadour en quiff.

Als het aan jou ligt lopen mannen met baarden er gelikt bij en zal de populariteit van de baard nog meer stijgen!

Programma

Module: Kapper: knip- en stijltechnieken heren
Module: Baarden Scheren & Modelleren
Word Barbier

  Diploma

  Groepsles

  1390.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

OSPay Conctact