Opleiding

OPLEIDING

Kleurenconsulent Subseizoenen

Wil jij...

 1. Als kleurenconsulent specialiseren in subseizoenen
 2. Alles leren over de vier kleurtypes en -dimensies
 3. Kennis van de kenmerken per subseizoen
 4. Een kleuranalyse kunnen uitvoeren
 5. Werken als kleurenconsulent in loondienst, bijvoorbeeld in een kledingwinkel

Kleurenconsulent, een beroep met toekomst!

Ben jij al een beetje thuis in de wereld van de kleuranalyses en zou je je graag verder willen specialiseren? Volg dan ook de opleiding tot Kleurenconsulent Subseizoenen!

Je ontdekt in deze cursus hoe je jouw klanten in elk seizoen kunt laten stralen. Dat doe je door professionele kleuranalyses uit te voeren, maar ook door je te specialiseren in aangepaste make-up, haarkleuren en kledingstijlen.

Man, vrouw, jong, oud, herfst-, of lentetype: jij weet precies wat iedereen past en staat. Met deze specialisatie onderscheid je je op de arbeidsmarkt en geef je jouw klanten nét dat extra beetje uitstraling!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  259.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

kleuren, kleurenconsulent, consulent kleuren, subseizoenen, kleurenconsulent subseizoenen, fashiontrends, kleurentrends, kleuranalyse uitvoeren, kleurdoeken, kleurzicht ontwikkelen, seizoensdoeken, gelaatsvormen, optisch bedrog, werken met kleur, primaire

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Aan de slag als zelfstandig kleurconsulent
 • Werken als kleurconsulent in loondienst, bijvoorbeeld in een kledingwinkel
 • Professioneel advies geven over kleur

Vaardigheden en skills

 • Starten als zelfstandig kleurenconsulent
 • Inzicht in de vier kleurtypes en -dimensies
 • Werken met de kleurcirkel van Itten
 • Inzicht in de vier seizoenen
 • Inzicht in het verloop van een kleuranalyse
 • Inzicht in de persoonlijkheidskenmerken per type
 • Kennis van de kenmerken per subseizoen
 • Adviseren over aangepaste make-up en haarkleur
 • Kennis van kleur voor mannen
 • Een kleuranalyse uitvoeren
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Cursus subseizoenen: de perfecte specialisatie!
 • Starten als zelfstandig kleurenconsulent
 • De vier kleurtypes en -dimensies
 • De kleurcirkel van Itten
 • De vier seizoenen
 • Het verloop van een kleuranalyse
 • Persoonlijkheidskenmerken per type
 • Kenmerken per subseizoen
 • Aangepaste make-up en haarkleur
 • Kleur voor mannen
 • Subseizoenen en stijl
 • Tips en tricks

kleuren, kleurenconsulent, consulent kleuren, subseizoenen, kleurenconsulent subseizoenen, fashiontrends, kleurentrends, kleuranalyse uitvoeren, kleurdoeken, kleurzicht ontwikkelen, seizoensdoeken, gelaatsvormen, optisch bedrog, werken met kleur, primaire

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Kleurenconsulent Subseizoenen

Hoe doe ik examen voor deze thuisstudie?
Jouw examen zal worden afgenomen via Skype. Neem contact op met je docent om hiervoor een afspraak te maken.
Heb ik eigen materialen nodig?
Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving. Je bent vrij om de praktijk zelf in te vullen, je dient dan zelf de materialen hiervoor te verzorgen. Voor de opleiding kleurenconsulent specialisatie subseizoenen werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Daar vind je alle leveranciers van studentenpakketten verzameld. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.
Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap en CD-rom. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving. Je bent vrij om de praktijk zelf in te vullen, je dient dan zelf de materialen hiervoor te verzorgen.

Voor de opleiding kleurenconsulent specialisatie subseizoenen werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld. Dit pakket kan je aankopen op Beautyblue.nl. Daar vind je alle leveranciers van studentenpakketten verzameld. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Kleurenconsulent Subseizoenen direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Kleurenconsulent Subseizoenen.

kleuren, kleurenconsulent, consulent kleuren, subseizoenen, kleurenconsulent subseizoenen, fashiontrends, kleurentrends, kleuranalyse uitvoeren, kleurdoeken, kleurzicht ontwikkelen, seizoensdoeken, gelaatsvormen, optisch bedrog, werken met kleur, primaire

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor De Ondernemersschool

De Ondernemersschool is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 259.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan er voor kiezen om de opleiding in termijnen te betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 279.72 euro in plaats van 259.00 euro. Je bespaart dus 20.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige cursusgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling in termijnen per overschrijving, maar bent pas zeker van je plaats wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 020 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 47.43 -
 3. € 47.43 -
 4. € 47.43 -
 5. € 47.43 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 4 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

Je gaat op je eigen tempo met de opleiding aan de slag en kan per module onbeperkt examen afleggen. Jouw docent staat je gedurende het studietraject online bij via onze e-campus. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Mode Styling, Kleur en Imago (Allround) bespaar je maar liefst € 434. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Mode Styling, Kleur en Imago (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

imago, modestyling, stylist, imagocoach, imagoconsulent, kleurenconsulent, kleurencoach, lingeriestylist, imagostylist mannen, mannenmode, stijlanalyse, camouflagetechnieken, figuurtypes, gelaatsvormen, opleiding, thuisstudie, studie vanuit huis, groepsle

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Mode Styling, Kleur en Imago (Allround)

imago, modestyling, stylist, imagocoach, imagoconsulent, kleurenconsulent, kleurencoach, lingeriestylist, imagostylist mannen, mannenmode, stijlanalyse, camouflagetechnieken, figuurtypes, gelaatsvormen, opleiding, thuisstudie, studie vanuit huis, groepsle

Carrièremogelijkheden

 • Kleurenconsulent
 • Imagoconsulent
 • Stylist

Info over deze allround opleiding

Wil jij de ultieme expert worden op het gebied van mode en styling? Dan is onze Allround opleiding Mode-styling, Kleur en Imago helemaal jouw ding!
Je begint met de opleiding Kleurenconsulent en Kleurenconsulent Subseizoenen, waarin je leert wat kleurtypes zijn, hoe je ze vaststelt en welke kleurencombinaties jouw toekomstige klanten in elk seizoen zullen doen stralen.
Vervolgens doe je de opleiding tot Stylist waarin je alles te weten komt over het vinden van je eerste klanten en het uitvoeren van een professionele stijlanalyse. Je leert onder meer over verschillende gelaatsvormen, figuurtypes en camouflagetechnieken.
Daarna ontpop jij jezelf tot Imagoconsulent en ontdek je het belang van een juiste uitstraling. Je verdiept je in lichaamstaal en mimiek en leert hoe je professionele imago-analyses uitvoert. Tenslotte specialiseer je je in een vak naar keuze, waarbij je kiest uit Lingeriestylist of Imagostylist voor mannen.  
Word de nieuwe modekoningin of stijlgoeroe van Nederland en schrijf je in voor onze Allround opleiding Mode-styling, Kleur en Imago!

Programma

Module: Kleurenconsulent
Module: Kleurenconsulent Subseizoenen
Module: Stylist
Module: Imagoconsulent
Keuzevak: Imagostylist voor Mannen
Keuzevak: Lingeriestylist
Word Allround mode- en styling expert

  Diploma

  Thuisstudie

  1190.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Kleurenconsulent Subseizoenen

InschrijvenContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

OSPay Conctact