Opleiding

OPLEIDING

Maak je eigen businessplan

Wil jij...

 1. Een sterk businessplan uitwerken
 2. Ontdekken hoe je van jouw geweldige idee een volledig financieel plan maakt
 3. Weten wat er speelt in de markt
 4. Met succes een eigen zaak opstarten
 5. Jouw dromen omzetten in daden

Ondernemer, een beroep met toekomst!

Ben jij een startende ondernemer en wil je een sterk businessplan uitwerken? Of ben je al ondernemer en wil je een nieuw project lanceren? Dan is deze opleiding voor jou! Je leert hier alles over het financiële aspect, kostprijsberekeningen en uiteraard ook een stukje concurrentieanalyse.

Het is niet altijd eenvoudig om een idee om te zetten in een businessplan, laat staan financiers te overtuigen. Ontdek hoe je van jouw geweldige idee een volledig financieel plan maakt dat ook praktisch haalbaar is én met oog voor groei en winst.

Dit is jouw ideale hulplijn. Zet je dromen om in daden, hier komt jouw business!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  471.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Maak je eigen businessplan

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Amsterdam26/08/202023/09/202009u00 - 12u00Woe
Breda09/09/202007/10/202010u00 - 13u00Woe
Nijmegen25/09/202030/10/202014u00 - 17u00Vrij
Rotterdam05/10/202009/11/202018u00 - 21u00Maa
Zwolle01/11/202029/11/202010u00 - 13u00Zon
Utrecht27/11/202008/01/202118u00 - 21u00Vrij
Groningen03/12/202014/01/202110u00 - 13u00Don

PROGRAMMA

ondernemer, onderneming, financieel plan, zzp

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Als ondernemer een eigen bedrijf starten
 • Als freelancer/zzp'er aan het werk
 • Workshops geven aan startende ondernemers

Vaardigheden en skills

 • Met succes een eigen zaak opstarten
 • Je weet waar een businessplan aan moet voldoen
 • Je eigen functionaliteit kunnen evalueren
 • Je kunt een kostprijsberekening maken
 • Je weet wat er speelt in de markt
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Het doel van de onderneming
 • Jouw toegevoegde waarde
 • Jouw strategie
 • Financieel aspect
 • Kostprijsberekening
 • Concurrentieanalyse en marktonderzoek
 • De gezonde financiële reflex
 • Verkopen aan professionele inkopers
 • Nieuwste trends: starterslab, pop-up store, etc.

ondernemer, onderneming, financieel plan, zzp

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Maak je eigen businessplan

Hoe werkt een klassikale opleiding?
Leuk dat je een klassikale opleiding wilt volgen! De lessen zijn zowel praktijk- als theoriegericht. Voorafgaand aan de colleges bestudeer je thuis alvast de theorie. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van een inspirerende docent, studeert samen met leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom in onze lessen. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Ik zie geen startdata. Wanneer beginnen de lessen?
Als er geen startdata zichtbaar zijn op de website, is deze opleiding nog niet opgenomen in de huidige planning. Twee keer per jaar maken we een nieuwe planning. Geef ons dus zeker aan in welke opleiding jij interesse hebt, dan kan het zijn dat we jouw opleiding naar keuze de volgende keer inplannen. We geven je uiteraard een seintje zodra de nieuwe planning rond is.
Welke vooropleiding heb ik nodig?
Je kunt met onze lessen meedoen zonder vooropleiding. We beginnen bij de basis, dus ook voorkennis binnen jouw branche is niet nodig. Wanneer je een opleiding voor gevorderden kiest, is het natuurlijk wel handig als je de basiskennis al in huis hebt.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Maak je eigen businessplan bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur en valt wekelijks op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Maak je eigen businessplan vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Voor deze opleiding heb je een laptop nodig waar Excel op staat. Breng ook je lader mee. Bij aanvang van de les ontvang je speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Jouw persoonlijke docent stelt de cursus op maat samen.

Praktijkervaring en stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via een stage. Zo ontdek je hoe het er in het werkveld aan toegaat, kun je direct je kennis toepassen en leer je mensen kennen uit het vak. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Tijdens de laatste les leg je een examen af. Dit bestaat uit een theorie examen waarin we jouw kennis toetsen en een praktijkopdracht zoals je tijdens de lessen hebt geoefend. Wanneer je minstens 60% scoort voor beide onderdelen, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Maak je eigen businessplan. Je bent direct inzetbaar op de arbeidsmarkt of je kunt als zelfstandige starten.

ondernemer, onderneming, financieel plan, zzp

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 471.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Kortingen, subsidies en voordelen

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan er voor kiezen om de opleiding in termijnen te betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 508.68 euro in plaats van 471.00 euro. Je bespaart dus 37.68 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige cursusgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling in termijnen per overschrijving, maar bent pas zeker van je plaats wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 020 423 0770.

Betaalschema

 1. € 180.00 - Bij inschrijving
 2. € 164.34 - Startdatum van je opleiding
 3. € 164.34 - Startdatum van je opleiding + 1 maand
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

OSPay Conctact