Opleiding

OPLEIDING

Meridianenleer

Wil jij...

 1. Alles weten over de alternatieve leer van de Meridianen en de vijf elementen
 2. Leren over waar de energiepunten liggen
 3. Leren hoe je de Meridianen kunt aanspreken voor een betere energieverdeling
 4. Leren over specifieke massagetechnieken die bij Meridianenleer horen
 5. Jezelf specialiseren als alternatief therapeut op het gebied van Meridiaantherapie

Masseur (specialist meridianen), een beroep met toekomst!

Ben je geïnteresseerd in de energieclusters (meridianen) van ons lichaam? Wil je leren hoe je deze meridianen kunt activeren met behulp van massage? Dan is deze oude Oosterse en doeltreffende behandelingswijze jou op het lijf geschreven.

Leer zelf de energiebanen volgen en analyseren op blokkades. Ervaar hoe je de geconcentreerde energie vrijmaakt om bijv. spijsverteringsklachten, rug- en nekklachten en ademhalingsproblemen gericht te behandelen. Deze massage zorgt voor een lichamelijke en mentale gezondheid en een lichaam in volledige balans.

Verlicht de klachten van jouw klanten door je nu in te schrijven voor deze unieke dagcursus.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Certificaat

  Groepsles

  1 les

  8 lesuren

  188.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Meridianenleer

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Breda15/08/202015/08/202010u00 - 16u00Zat
Rotterdam22/08/202022/08/202010u00 - 16u00Zat
Amsterdam27/09/202027/09/202010u00 - 18u00Zon
Breda11/10/202011/10/202010u00 - 18u00Zon
Rotterdam15/11/202015/11/202010u00 - 18u00Zon

PROGRAMMA

meridianen, 5 elementen, cursus, workshop, opleiding, training, diploma, lessen, leren, school, avondonderwijs, onderwijs, schoonheidsschool

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig Massagetherapeut
 • Alternatief Therapeut (Specialisatie Meridiaanmassage)
 • Gezondheidsconsulent (Specialisatie Vijf Elementenleer)

Vaardigheden en skills

 • De meridianen kunnen aanspreken voor een betere energieverdeling
 • Blokkades vrij kunnen maken door specifieke acupunctuur en druktechnieken
 • Bepaalde aandoeningen kunnen verlichten met een doelgerichte massage
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Massage in de praktijk
 • Chinese geneeskunde
 • De leer van de Meridianen en de 5 elementen
 • Medisch inzicht op basis van energiestromingen
 • Energiepunten
 • Het diagnosesysteem
 • De mogelijke behandelwijzen
 • Acupunctuur en acupressuurpunten
 • Specifieke massagetechnieken

meridianen, 5 elementen, cursus, workshop, opleiding, training, diploma, lessen, leren, school, avondonderwijs, onderwijs, schoonheidsschool

Onze docenten

Ellen Lenssen

Mijn naam is Ellen Lenssen. Ik geef al ruim 25 jaar verzorgende behandelingen. Ik heb een eigen praktijk in het centrum van Tilburg. Daar verzorg ik ayurvedische behandelingen en ik werk in mijn praktijk met 100% natuurlijke producten. Klanten kunnen bij mij terecht voor een eerlijke behandeling die met passie en heel veel plezier wordt gegeven en waar ik uitsluitend mijn handen en goede natuurlijke producten voor gebruik!

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Meridianenleer

Hoe werkt een klassikale opleiding?
Leuk dat je een klassikale opleiding wilt volgen! De lessen zijn zowel praktijk- als theoriegericht. Voorafgaand aan de colleges bestudeer je thuis alvast de theorie. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van een inspirerende docent, studeert samen met leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom in onze lessen. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Ik zie geen startdata. Wanneer beginnen de lessen?
Als er geen startdata zichtbaar zijn op de website, is deze opleiding niet opgenomen in de huidige planning. Twee keer per jaar maken we een nieuwe planning. Geef ons dus zeker aan in welke opleiding jij interesse hebt, dan kan het zijn dat we jouw opleiding naar keuze de volgende keer inplannen. We geven je uiteraard een seintje zodra de nieuwe planning rond is.
Welke vooropleiding heb ik nodig?
Je kunt met onze lessen meedoen zonder vooropleiding. We beginnen bij de basis, dus ook voorkennis binnen jouw branche is niet nodig. Wanneer je een opleiding voor gevorderden kiest, is het natuurlijk wel handig als je de basiskennis al in huis hebt.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Meridianenleer bestaat uit 1 les. De les duurt 8 uur. In het overzicht met de startdata van de opleiding Meridianenleer vind je alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Voor deze opleiding hoef je geen extra materiaal te kopen voor tijdens de lessen. Neem alleen het volgende mee:
Twee grote handdoeken
Hoeslaken (éénpersoons voor de behandelstoel) 
Laptop en/of notitieblok mee voor je aantekeningen.
Het lesboek ontvang je tijdens de eerste les.

Praktijkervaring en stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via een stage. Zo ontdek je hoe het er in het werkveld aan toegaat, kun je direct je kennis toepassen en leer je mensen kennen uit het vak. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Door op de lesdag(en) aanwezig te zijn, ben jij er zeker van dat je een certificaat ontvangt. Wegens de duur van de opleiding sluiten we deze niet af met een examen.

meridianen, 5 elementen, cursus, workshop, opleiding, training, diploma, lessen, leren, school, avondonderwijs, onderwijs, schoonheidsschool

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 188.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Kortingen, subsidies en voordelen

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan er voor kiezen om de opleiding in termijnen te betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 203.04 euro in plaats van 188.00 euro. Je bespaart dus 15.04 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige cursusgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling in termijnen per overschrijving, maar bent pas zeker van je plaats wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 020 423 0770.

Betaalschema

 1. € 180.00 - Bij inschrijving
 2. € 23.04 - Startdatum van je opleiding
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

OSPay Conctact