Opleiding

OPLEIDING

Outplacementcoach

Wil jij...

 1. Mensen een nieuwe start helpen maken
 2. Werknemers motiveren en enthousiast maken voor de toekomst
 3. Talent aanmoedigen en motiveren naar een nieuwe carrière
 4. Studeren waar en wanneer jij wil, aan je eigen tempo
 5. De mogelijkheid hebben een eigen praktijk te starten

Outplacementcoach, een beroep met toekomst!

Help jij mensen graag op weg? En zoek je een baan met toekomst? Ga dan voor een carrière als outplacementcoach en help mensen op weg naar nieuw werk. En, als outplacementcoach doe je zoveel meer! Je helpt mensen hun talenten ontdekken en zichzelf ontplooien.

Deze praktijkgerichte thuisstudie is de springplank naar nieuw werk. Voor jou én voor de mensen die je dankzij deze cursus zult helpen. Je krijgt inzicht in de menselijke psychologie en de tools om anderen te helpen werk maken van hun talenten. Geniet jij er ook zo van om anderen te zien groeien? Dan is een carrière als outplacementcoach jou op het lijf geschreven.

Net als al onze opleidingen kan je ook deze volgen zonder voorkennis. Ben jij HR-manager en wil je je specialiseren? Dan is deze cursus perfect voor jou!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

afstandsonderwijs, thuisstudie, cursus, outplacement, outplacementcoaching, ontslagprocedure, human resources, HR, movitatie, VDAB, werkloosheidsbijstand, carrière-switch, coach, coaching, carrière begeleiden, coachingtechnieken, talentontplooiing, carriè

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Outplacementcoach
 • Loopbaancoach
 • HR-manager

Vaardigheden en skills

 • Je kent de verschillende ontslagprocedures en begrijpt de rechten en plichten van de werknemer
 • Je weet hoe je mensen motiveert om nieuw werk te vinden
 • Je bent klaar om zelf als outplacementcoach aan de slag te gaan
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat outplacementcoaching inhoudt
 • Optimaal begeleiden van werknemers
 • Een introductie tot de psychologie
 • De verschillende ontslagprocedures
 • De verschillende belangenorganisaties
 • Actieplannen opstellen en feedback geven
 • Hoe een sollicitatieprocedure werkt

afstandsonderwijs, thuisstudie, cursus, outplacement, outplacementcoaching, ontslagprocedure, human resources, HR, movitatie, VDAB, werkloosheidsbijstand, carrière-switch, coach, coaching, carrière begeleiden, coachingtechnieken, talentontplooiing, carriè

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Outplacementcoach

Heb ik voorkennis nodig om aan deze cursus te starten?
Je hebt geen voorkennis nodig om aan de cursus Outplacementcoach te starten. Deze cursus is ideaal voor iedereen die zijn coachingaanbod wil uitbreiden of zich verder in HR wil specialiseren.
Waarom is een thuiscursus Outplacementcoach iets voor mij?
Een cursus voor het beroep als Outplacementcoach is voor iedereen interessant! Werk jij graag met mensen? Of heb je al een voorliefde voor coaching of HR? Dan is deze cursus jouw op het lijf geschreven. Omdat dit een thuiscursus is, heb je bovendien de kans om te studeren en bij te leren wanneer jij dat wil! Jouw school is overal en de lestijd bepaal je zelf! Je studeert op de trein of thuis, in de tuin, in het park of op reis.
Krijg ik wel voldoende praktijkervaring met deze thuisstudie?
Ja! Deze cursus bevat tal van opdrachten en handige tools die je tijdens je loopbaan als Outplacementcoach kan gebruiken. Is dit toch niet voldoende, dan kan je ook altijd stagelopen tijdens je thuisstudie. Die stage is volledig verblijvend, maar geeft je wel meteen een goed beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat!
Kan ik mij nadien nog verder specialiseren?
Natuurlijk! Ons opleidingsaanbod bevat tal van vervolgcursussen en andere specialisatiecursussen die je kan volgen. Bekijk zeker eens onze cursus groepsles Life Coach (Basis). Op die manier kan je je kennis als coach nog verder uitbreiden!
Wanneer kan ik starten met deze cursus?
Je start met een thuisstudie wanneer je dat zelf wil.De dag van je inschrijving kan je al starten met de cursus Outplacementcoach. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer jij wil.

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct na je inschrijving aan de slag! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt begeleiding van een outplacementcoach die jou praktische oefeningen, feedback op maat en tips uit het werkveld geeft via ons online leerplatform. Je staat er dus niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent zorgde voor een goede balans tussen theorie en oefeningen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via eCampus, ons online leerplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Outplacementcoach een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Zet je kennis uit de opleiding Outplacementcoach al tijdens het studeren om in de praktijk! Een stage leent zich daar perfect toe. Ga als stagiair aan de slag in een bedrijf of organisatie waar outplacementcoaching nodig is. Tijdens een stage gebruik je je nieuwe vaardigheden en kennis op een actieve en professionele manier. Je bouwt er ook meteen je professionele netwerk netwerk uit. Spreek dat netwerk na je stage aan om snel een nieuwe baan te vinden.

Bepaal zelf de plek, periode en duur van je stage. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stagecontract aan. Samen met je stagegever leg je in dit contract enkele praktische afspraken vast. Bezorg ons zeker het ingevulde document. Daarna ga je tot maximaal 300 uur als stagiair aan de slag. Je rondt de stage af voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch en een praktisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Outplacementcoach. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Outplacementcoach. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

afstandsonderwijs, thuisstudie, cursus, outplacement, outplacementcoaching, ontslagprocedure, human resources, HR, movitatie, VDAB, werkloosheidsbijstand, carrière-switch, coach, coaching, carrière begeleiden, coachingtechnieken, talentontplooiing, carriè

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor De Ondernemersschool

De Ondernemersschool is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Outplacementcoach maar 249.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, oefeningen, interactief lesmateriaal, tips&tricks van een expert met jaren aan outplacement-ervaringmastermind en toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform! Alles voor een knallende start als Outplacementcoach!

Kortingen, subsidies en voordelen

De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.
afstandsonderwijs, thuisstudie, cursus, outplacement, outplacementcoaching, ontslagprocedure, human resources, HR, movitatie, VDAB, werkloosheidsbijstand, carrière-switch, coach, coaching, carrière begeleiden, coachingtechnieken, talentontplooiing, carriè
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Outplacementcoach

InschrijvenContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

OSPay Conctact