Opleiding

OPLEIDING

Professionele Visagie

Wil jij...

 1. Werken als professioneel visagist
 2. Leren hoe je kleine oneffenheden weg camoufleert en de huid egaal doen lijken
 3. Klanten, vriendinnen en familieleden bij elke gelegenheid een stralende look bezorgen
 4. Weten wat het belang is van een goede huidverzorging
 5. Weten hoe je als zelfstandige een schoonheidssalon start

Visagist, een beroep met toekomst!

Met een laagje make-up tover je elk gezicht om in een waar kunstwerk. Of je nu kiest voor een naturel look of all out gaat voor een bruiloft of filmset, als visagist kun je alle kanten op!

Heb jij een passie voor make-up en wil je daar professioneel mee aan de slag? Stoom jezelf dan klaar voor het echte werk met behulp van deze thuisstudie. Dankzij de begeleiding van onze topvisagisten, met jarenlange ervaring in de mode- en mediawereld, geef jij binnenkort een kickstart aan je carrière.

In deze veelzijdige opleiding leer je alles over kleuren, licht- en schaduwspel, camouflagetechnieken, de nieuwste trends en nog veel meer. Reken maar dat jij een veelgevraagd artiest wordt!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  319.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

visagie, visagist, professionele visagie, huidverzorging, schoonheidssalon starten, beauty, wellness, make-up, schoonheid, bruidsmake-up, feestmake-up, avondmake-up, make-up voor mannen, hairstyling, wimpers kleuren, wimpers verven, workshops visagie geve

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelf workshops visagie geven
 • Werken als visagist in loondienst
 • Werken als zelfstandig visagist

Vaardigheden en skills

 • Het belang van een goede hygiëne weten
 • Het kunnen aanbrengen van een professionele make-up
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Je toekomstmogelijkheden als visagiste
 • Starten als zelfstandige of als visagiste in bijberoep
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • Het belang van een goede hygiëne
 • De make-up kit
 • Foundation, poeders, blush en oogschaduw
 • Eyeliner en mascara aanbrengen
 • Kleur en stijl, licht en schaduw
 • Oogvormen en correcties
 • Fond de teint aanbrengen
 • Bruids-, feest- en avondmake-up aanbrengen
 • Make-up voor mannen
 • Travestiemake-up aanbrengen
 • Make-up voor de donkere en Aziatische huid
 • Retromake-up aanbrengen
 • Valse wimpers kleven
 • Wimpers kleuren en verven
 • Zelf workshops visagie geven
 • Make-up en hairstyling op elkaar afstemmen

visagie, visagist, professionele visagie, huidverzorging, schoonheidssalon starten, beauty, wellness, make-up, schoonheid, bruidsmake-up, feestmake-up, avondmake-up, make-up voor mannen, hairstyling, wimpers kleuren, wimpers verven, workshops visagie geve

Onze docenten

Melissa Pöpsel

Melissa Pöpsel is intussen al meer dan tien jaar aan het werk als zelfstandig make-up artiest. “Mijn creativiteit elke dag weer zien groeien, maakt me gelukkig”, aldus Melissa. “Verder geniet ik er ook erg van om mensen te laten stralen. De gezichten van klanten wanneer ze na een make-over in de spiegel kijken; goud waard!”
 
“Sinds ik les geef, haal ik nóg meer voldoening uit mijn beroep dan vroeger”, vertelt ze enthousiast. “Ik kan mijn kennis doorgeven aan studenten die graag in mijn voetsporen willen treden. Zo draag ik mijn steentje bij op hun weg naar succes.”

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Professionele Visagie

Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.
Heb ik eigen materialen nodig?
Ja. Je krijgt van ons de theoriemap. Materialen om de praktijk te oefenen schaf je zelf aan.
Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee in je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap en DVD. Eventueel praktijkmateriaal om mee te oefenen komen voor eigen rekening.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Professionele Visagie direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Professionele Visagie.

visagie, visagist, professionele visagie, huidverzorging, schoonheidssalon starten, beauty, wellness, make-up, schoonheid, bruidsmake-up, feestmake-up, avondmake-up, make-up voor mannen, hairstyling, wimpers kleuren, wimpers verven, workshops visagie geve

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor De Ondernemersschool

De Ondernemersschool is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 319.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan er voor kiezen om de opleiding in termijnen te betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 344.52 euro in plaats van 319.00 euro. Je bespaart dus 25.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige cursusgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling in termijnen per overschrijving, maar bent pas zeker van je plaats wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 020 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 63.63 -
 3. € 63.63 -
 4. € 63.63 -
 5. € 63.63 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 3 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

Je gaat op je eigen tempo met de opleiding aan de slag en kan per module onbeperkt examen afleggen. Jouw docent staat je gedurende het studietraject online bij via onze e-campus. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Beauty Consultant (Allround) bespaar je maar liefst € 425. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Beauty Consultant (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

opleiding beauty consultant, thuisstudie beauty consultant, cursus beauty consultant, opleiding schoonheidsspecialist, cursus schoonheidsspecialist, thuisstudie schoonheidsspecialist, allround schoonheidsspecialist

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Beauty Consultant (Allround)

opleiding beauty consultant, thuisstudie beauty consultant, cursus beauty consultant, opleiding schoonheidsspecialist, cursus schoonheidsspecialist, thuisstudie schoonheidsspecialist, allround schoonheidsspecialist

Carrièremogelijkheden

 • Allround schoonheidsspecialist
 • Pedicure
 • Massagetherapeut
 • Visagist
 • Nagelstylist

Info over deze allround opleiding

Ben jij iemand die de natuurlijke schoonheid van anderen wilt accentueren?

Ga je zelf graag aan de slag met make-up en heb je ook interesse in gelaats- en schoonheidsverzorging? Droom je van een carrière in de beautysector, bijvoorbeeld als beautyspecialiste in een gezondheids- en wellnesscentrum of schoonheidssalon? Of misschien wil je starten als zelfstandig schoonheidsdeskundige of allround schoonheidsspecialist?

Dan ben jij geknipt voor de opleiding Allround Beauty- en Wellnessdeskundige! In vier modules leer jij hoe je je klanten in de watten kan leggen en hoe je hen laat stralen van top tot teen.

Programma

Module: Schoonheidsspecialist
Module: Pedicure
Module: Massagetherapeut
Keuzevak: Professionele Visagie
Keuzevak: Nagelstylist
Word Beauty consulent

  Diploma

  Thuisstudie

  1290.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Professionele Visagie

InschrijvenContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

OSPay Conctact