Opleiding

OPLEIDING

Taarten Maken

Wil jij...

  1. De volgende beroemde bakheld worden
  2. Net zo goed kunnen bakken als meesterbakkers als Robèrt van Beckhoven
  3. De mooist gedecoreerde en lekkerste taarten kunnen maken
  4. Alles te weten komen over alle verschillende taartsoorten en daarbij horende recepten
  5. Een carrière als professioneel patissier

Taartenbakker, een beroep met toekomst!

Er gaat toch niets boven de geur van vers gebakken appeltaart? De smaak van een frisse citroen cheesecake? Of de textuur van een smeuïge cupcake met de perfecte, romige frosting?

Er zijn maar weinig mensen op deze wereld die níet gelukkig worden van een verrukkelijk vers puntje taart. Tegenwoordig worden er dan ook eindeloos veel variaties gemaakt op de standaard recepten. Taarten maken is verheven tot kunst!

In deze thuisstudie laat je de pakjes en zakjes links liggen en leer je helemaal zelf de meest geweldige gebakjes maken. Van het beslag voor brosse biscuit tot het temperen van chocola en het decoreren van je taarten, alles komt in deze cursus aan bod. Taarten bakken wordt voor jou een piece of cake!
  • Studeer thuis op je eigen tempo
  • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
  • Up to date en praktijkgerichte cursus
  • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  239.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

taartenbakker, taarten bakken, taarten maken, banketbakker, patisserie, patissier, dessert, gebak, recepten, taartspeciaalzaak, bakkerij, taartdecoratie, taartversiering, cake design, chocola temperen, bruidstaarten maken

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

  • Taartenbakker
  • Bakker
  • Patissier
  • Medewerker in een bakkerij

Vaardigheden en skills

  • Taarten bakken én prachtig decoreren
  • Chocolade temperen kent geen geheimen voor je
  • Met verstand van zaken smaken en kleuren in je taarten incorporeren
  • Marsepein, suikerpasta en andere frostings maken? Jij kent er alles van!
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

  • Alle ingrediënten om een taart te bakken
  • Waarvoor zorgen de ingrediënten in het proces
  • Alle taartsoorten en een immense waaier aan recepten
  • Taart frostings
  • cakedesigns en taartversieringen
  • hygiëne en richtlijnen voor een verzorgde bakplaats

taartenbakker, taarten bakken, taarten maken, banketbakker, patisserie, patissier, dessert, gebak, recepten, taartspeciaalzaak, bakkerij, taartdecoratie, taartversiering, cake design, chocola temperen, bruidstaarten maken

Onze docenten

Jeroen Offergelt

Nadat docent Jeroen Offergelt jaren in de hotelsector gewerkt had, werd de drang om een eigen zaak op te starten te groot: Patty Cake ontstond en intussen is de bakkerij uitgegroeid tot een culinair begrip in Antwerpen.
 
De knowhow en ervaring van Jeroen, maken van hem de ideale docent om de cursussen Cupcakes Bakken, Taarten Maken en Eigen Catering Starten te begeleiden. Hij leert de studenten van NHBO alles over het hoe en wat van kleurrijke gebakjes bakken en presenteren. De kennis en ervaring uit zijn hotel-verleden en de horeca, heeft hij verwerkt in de praktijkgerichte cursussen Hotelmanager en Bed & Breakfast starten.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Taarten Maken

Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.
Hoe leer ik in de praktijk taarten maken?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.
Hoe doe ik examen voor deze thuisstudie?
Wanneer jij er klaar voor bent om examen af te leggen, ga je naar jouw studentenprofiel om het examen in te plannen. Je kunt elke werkdag examen afleggen om 10 uur of 2 uur, op onze examenlocaties (mits er nog plaats is). Je hebt maar liefst 5 jaar om jouw examen af te leggen. Een (her)examen is in het lesgeld inbegrepen.

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. Voor eventuele extra benodigd materiaal kun je contact met ons opnemen.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Taarten Maken direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Taarten Maken.

taartenbakker, taarten bakken, taarten maken, banketbakker, patisserie, patissier, dessert, gebak, recepten, taartspeciaalzaak, bakkerij, taartdecoratie, taartversiering, cake design, chocola temperen, bruidstaarten maken

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor De Ondernemersschool

De Ondernemersschool is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 239.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan er voor kiezen om de opleiding in termijnen te betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 258.12 euro in plaats van 239.00 euro. Je bespaart dus 19.12 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige cursusgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling in termijnen per overschrijving, maar bent pas zeker van je plaats wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 020 423 07 70.

Betaalschema

  1. € 90.00 -
  2. € 42.03 -
  3. € 42.03 -
  4. € 42.03 -
  5. € 42.03 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Taarten Maken

InschrijvenContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

OSPay Conctact