Kinderverzorging & Opvoeding

Kinderverzorging & Opvoeding

Wil jij graag leren hoe je kindergezichtjes omtovert in een ridder of prinses? Of zou je graag ontdekken hoe je een ontspannende massage op kindermaat geeft? Dan is één van onze praktijkgerichte opleidingen uit Kinderzorg & Opvoeding voor jou de perfecte keuze voor een toekomst in deze prachtige sector.

Met onze cursussen vergaar je diepgaande inzichten in deze unieke wereld en leer je hoe je op een op een professionele manier omgaat met de allerkleinsten. Heb je dus ambitie om als kindercoach in die kleine hoofdjes te kruipen om hun gedachten en gevoelens te leren begrijpen? Dan zal je dat dankzij onze cursussen, samengesteld door échte professionals, zeker en vast lukken!

Kies jouw favoriete opleiding uit ons aanbod van klassikale cursussen en thuisstudies en schrijf je in. Zo ga je binnenkort professioneel aan de slag met de kleintjes op deze wereld. Een unieke keuze voor een boeiende carrière!

allSubthemesWithinTheme Kinderverzorging & Opvoeding

beSureOfYourFuture

Gezondheidszorg is booming business. En kinderzorg is dat in het bijzonder. Of het nu coaching, therapie, voedings-expertise of opvoeding is, de vraag naar kennis in deze sector stijgt en blijft stijgen. Ouders willen hun kinderen voorsprong geven. Voorsprong op geluk, op hun carrière, op hun dromen en op een gezonder leven. Schrijf je nu in voor een van deze opleidingen en kies voor werkzekerheid in jouw toekomst.

"Daar sta je dan plots. Ze zeggen dat je kind ADHD heeft en dat je er niet echt iets aan kunt doen. Onze kindertherapeut heeft ons daarin toch wel verder geholpen. Hij had zich in afstandsonderwijs gespecialiseerd in ADHD, maar voor ons voelde het alsof hij al jaren ervaring had met de problematiek." - employerSpeaks

Kinderverzorging & Opvoeding

trendsCapitalized

Er is een duidelijk trend bij ouders merkbaar. Ze zijn meer hands-on dan ooit tevoren. Ze zijn ook beter geïnformeerd. Maar al die informatie roept heel wat vragen op. Als expert in opvoeding schep je dus eerst en vooral heel wat duidelijkheid. Je stelt gerust en gaat samen aan de slag om een gezonde thuissituatie te creëren en onderhouden. Een situatie waarin je kind kan groeien en spelen. Waarin kinderen gelukkig zijn.

Kinderverzorging & Opvoeding, hundredPercentOfTheTime

Literatuur over kinderen en hun ontwikkeling vindt al jaren zijn weg naar ouders. Toch zien we een opvallende trend. Vaak is die literatuur op buikgevoel gebaseerd of volgen ze een of andere bekende ouder. Ze is weinig specifiek en laat heel wat kinderen met specifieke noden in de kou staan. Daarom is jouw opleiding belangrijk. Jij weet wat kinderen nodig hebben en wat hen gelukkig en weerbaar maakt voor de toekomst. Elk kind heeft andere noden en elke ouder heeft ander advies nodig. Als specialist wacht er jou ongetwijfeld een toekomst vol uitdagingen en met heel veel voldoening.

"Als kindertherapeut zie ik ouders met heel specifieke vragen. Mijn opleiding in afstandsonderwijs helpt mij die vragen goed en onderbouwd beantwoorden. Ik straal nu meer vertrouwen uit en voel me ook een pak zekerder in het advies dat ik geef. De opleiding heeft me bovendien een netwerk van gelijkgezinden opgeleverd, waar ik nog vaak op kan terugvallen." - exStudentSpeaking

Evi Hellemans
Evi Hellemans

Campusverantwoordelijke

In onze opleidingen Kinderzorg en opvoeding vind je zowel ouders als specialisten. Net die combinatie maakt de opleiding zo sterk. Vaak kan theorie zo meteen aan ervaringen uit de praktijk gekoppeld worden, waar iedereen op zijn beurt beter van wordt.

niceToKnowHeader

  • De hersenen van een kind hebben dezelfde structuur als de hersenen van volwassenen.
  • De omgeving speelt een cruciale rol bij de mentale ontwikkeling van een kind.
  • Sporten en spelen, zelfs doen-alsof en acteren, spelen een cruciale rol bij de ontwikkeling van een kind.
  • Volgens verschillende onderzoeken zijn de eerste vijf levensjaren van een kind de belangrijkste. Ze leggen de basis waarop er een leven lang wordt verder gebouwd

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0